Essen Vloeren

Essen plankenvloeren

Essen plankenvloeren hebben een prachtige kenmerkende tekening.

essen plankenvloeren

Essen plankenvloeren zijn creme-wit tot wit. De door u gewenste kleur kan ook nog worden beinvloed door de juiste keuze voor de laksoort of olie. Wilt u de essenvloer iets meer naar creme kleur dan kan een standaard lak worden gekozen, terwijl andere lakken de essenplanken vloeren witter kunnen houden.

Bij olie bewerkingen van essen plankenvloeren kunnen we kiezen voor het toevoegen van een wit pigment aan de olie om het vergelen van de olie tegen te houden. 

Hoe dikker en ouder de essenbomen worden, gaat er een natuurlijk proces in werking treden. Essenbomen  gaan namelijk verkernen.

Dit betekent dat het kernhout van de essenboom bruin gaat worden. Zelfs tot chocolade bruin, zodat er een sterk kleurverschil binnen de planken gaat optreden. Dit verkernde essenhout wordt ook wel olijfessen genoemd.

Essenhouten plankenvloeren

  • Amerikaans Essen plankenvloeren
    1. Blank Essen plankenvloeren
    2. Olijf Essen plankenvloeren
  • Europees Essen plankenvloeren

Amerikaans Blank Essen plankenvloeren

Blank essen plankenvloeren zijn de essen vloeren waaruit de planken met bruinkern -grotendeels- zijn uitgesorteerd.

blank essen plankenvloeren

Fairwood heeft blank essen planken vloeren voor u in:

  • Massieve amerikaans blank essen plankenvloeren
  • Lamelparket amerikaans blank essen vloeren

Amerikaans Olijf Essen plankenvloeren

Alhoewel de naam misschien een andere suggestie oproept zijn olijf essen plankenvloeren niet afkomstig van een olijfboom. Olijfessen is net als de hierboven genoemde blank essen plankenvloeren afkomstig van de houtsoort Fraxinus excelsior L..

olijf essen plankenvloeren

Bij de sortering olijfessen worden de verkernde essen planken niet uit de plankenvloer gesorteerd. De kleurverschillen tussen de verschillende planken of zelf binnen de essen planken worden juist als attractief beoordeeld. Er ontstaat een spel van natuurlijke kleuren die door geen enkele computer of houtprint kan worden geevenaard.

Alhoewel een olijfessen plankenvloer drukker oogt dan de blank essen plankenvloer kan de olijfessen vloer heel goed met uw meubilair worden gecombineerd. De reden hiervan is dat er zoveel verschillende kleurtinten in de essen vloer zijn te ontdekken, dat u altijd wel een kleur vindt die terug te vinden is in de meubelen of het behang.

Ook in olijfessen plankenvloeren heeft Fairwood zowel massieve olijfessen plankenvloeren als lamelparket.

Europees Essen vloeren

essenvloeren

In West- en Midden-Europa vinden we de gewone essenboom zowel in vlaktes als middelhoge gebergten.

In het noorden grenst het verspreidingsgebied van de essenbomen aan het zuiden van Scandinavie.

In het oosten reikt het vespreidingsgebied van de gewone essenboom rtot de centrale vlakten van Rusland.

In het zuiden komt het tot de noordelijke gebieden van Spanje en Italiƫ, en tot delen van Bulgarije.

Wel is het zo dat plankenvloeren van de essenbomen die in de zuidelijke streken groeien zachter zijn dan van de essen die groeien in de noordelijke streken.

De europees essen plankenvloeren die Fairwood voor u in voorraad heeft zijn daarom uit de noordelijke streken.

Europees essen vloeren heeft Fairwood als massieve plankenvloeren.

Komt u zelf kijken naar de verschillen tussen amerikaans essen vloeren en europees essen vloeren ? Fairwood heeft beide soorten in haar plankenvloeren loodsen op voorraad liggen. 

Europees essenhout laat zich overigens heel goed thermo behandelen. Ook deze thermo behandelde donkerbruine plankenvloeren heeft Fairwood in voorraad voor u.