Grenen Vloeren

Naast eiken plankenvloeren zijn grenen vloeren de meest populaire houtsoort voor plankenvloeren in ons assortiment.

Grenen planken worden al eeuwenlang gebruikt om plankenvloeren van te maken. Wie kan er dan nog zeggen dat grenen planken niet geschikt zijn om als plankenvloer te dienen ?

Natuurlijk zijn grenen ploankenvloeren niet zo hard als andere plankenvloeren. Fairwood heeft hardere houtsoorten waarvan plankenvloeren worden gemaakt die wezenlijk harder zijn dan grenen plankenvloeren. Grenen is de enige houtsoort in het assortiment van Fairwood dat tot de zachthout houtsoorten behoort.

Indien u echt niet wilt dat u een deukje in de plankenvloer zal kunnen zien, moet u geen grenenplankenvloer nemen. Wanneer u echter een echte natuurlijke plankenvloer wilt, waarop geleefd mag worden dan bent u de juiste klant voor grenen plankenvloeren.

Een ander groot voordeel is dat grenenvloeren relatief laag geprijsd zijn en toch alle voordelen meebrengen van plankenvloeren. Grenen vloeren hoeven namelijk niet duurder te zijn dan laminaat, terwijl u toch een door de natuur gemaakt product in huis krijgt en niet een machinaal aangebrachte namaak print.     

grenen vloeren


Grenen vloeren bij Fairwood

Fairwood heeft altijd grenen vloeren op voorraad aanwezig. U heeft bij Fairwood daarom niet te maken met lange levertijden voor grenen plankenvloeren.

Fairwood heeft de volgende onderverdeling in de grenenvloeren :

  • Frans Grenenvloeren onbewerkt
    1. 14 cm grenenplankenvloeren onbewerkt
    2. 17 cm grenenplankenvloeren onbewerkt
    3. 20 cm grenenplankenvloeren onbewerkt
  • Grenenplankenvloeren geolied
  • Extra Brede Douglas Grenen plankenvloeren

Frans Grenen plankenvloeren onbewerkt - naturel

Frans Grenen planken vloeren of ook wel genoemd; Pin Maritime komen uit de streek tussen Bordeaux en de Pyrenee├źn.

Deze Grenen plankenvloeren komen uit echte prodcutiebossen en zijn voorzien van een milieu kenmerk voor verantwoord bosbeheer.

Fairwood heeft deze grenen vloeren in de maten 14 cm - 17 cm - 20 cm. De planklengte van de grenen vloeren bedraagt; 200 cm. De grenenplanken zijn per  4 of 5 stuks verpakt in waterdicht folie.

Frans Grenen plankenvloeren - Geolied

Het in de kleurolie zetten van grenen plankenvloeren is niet zo eenvoudig als bij andere houtsoorten zoals bijvoorbeeld eiken vloeren. Dit komt omdat grenen als houtsoort een onregelmatige zuiging heeft.

Het ene gedeelte van de plank neemt de kleurolie anders op dan een ander gedeelte van de plankenvloer.

Bij zware kleurpigmenten als donkerbruine plankenvloeren kan dit kleurverschillen en vlekken opleveren. Bij lichte kleurpigmenten of bij wit speelt dit probleem niet of in geringe mate.

Fairwood heeft een lijn met grenen plankenvloeren waarbij dit probleem is verholpen, omdat de fabriek de kleurolie met een speciale techniek op de planken heeft gezet.

Kom bij Fairwood kijken naar de speciale kleuren waarin de fabriek de grenenplankenvloeren heeft geolied.   

Extra brede Douglas grenen vloeren

Extra brede grenen vloeren geven het echte natuurlijke gevoel van plankenvloeren.

Planken vloeren van grenen van 25 cm en/of breder. Planklengtes van 300 cm - 400 cm - 500 cm.

Natuurlijk komen er in deze grenen plankenvloeren weleens scheuren of noesten voor. Dat hoort juist.